Naked Eye Filmproduktion
En ung advokat opdager, at mange tyske nazister helt har undgået straf efter krigen. Myndighederne vil ikke gøre noget, og bør man overhovedet straffe sit eget folk for gerninger, begået i en krig man har tabt?
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetTavshedens labyrint
I undervisningsmæssig sammenhæng kan filmen være interessant, hvis man arbejder med spørgsmålet om tilgivelse og straf eller folkedrab med fokus på Holocaust og Auschwitz. Filmen kan specielt bruges i historie, samfundsfag, kristendomskundskab og tysk. Det vil være en fordel, hvis eleverne har viden om Tyskland i efterkrigstiden.
Hvis filmen bruges i tysk, så vil det være en fordel at arbejde tværfagligt med eventuel historie og/eller samfundsfag pga. de mange historiske begreber, som filmen er bygget over. Et eksempel kunne være, at filmen tager afsæt i den tyske historie fra 1958 og den økonomiske krise. Eleverne kan arbejde med dilemmaer som eksempelvis retsopgøret efter Auschwitz og de linjer der trækkes op til krigsforbrydelserne i dag.
Der er lavet elevopgaver, som filmcentralen har lavet. Her kan du arbejde med, hvordan verdenssamfundet i dag retsforfølger og straffer for krigsforbrydelser. Filmen egner sig bedst til 9.-10. klassetrin eller ungdomsuddannelserne.

Filmcentralen
Dansk, Historie, Mediefag, Religion, Samfundsfag, Tysk
Link til vejledning-
Dansk
-
Fortolkning
-
Temaer
-
-
Tysk
-
Genrer
-
Kultur og samfund
-
Temaer
-
Roman Osin
André Szymanski
Friederike Becht
Gert Voss
Hansi Jochmann
Johann von Bülow
Johannes Krisch
Robert Hunger-Bühler